Yogaterapi / Mediyoga

Yoga terapi eller også kalt mediyoga er forskjellige måter å anvende yogiske metoder med sikte på å hjelpe pasienter som opplever helsemessige problemer.

Bruk av yoga som terapi gir rett til anvendelse av yogisk praksis for å lindre sykdom. Det ultimate målet med yoga er foreningen av sinn, kropp og ånd. I løpet av århundrene var det imidlertid observert at mange mennesker syntes å ha gode helsemessige resultater mens de praktiserte yoga. Det skal bemerkes at yoga terapeuter ikke er leger og på ingen måte skal stille en diagnose. Siden ingen sykdom skal behandles uten riktig diagnose, må en slik diagnose gjøres ved hjelp av andre behandlinger før en sykdom kan behandles ved yoga-terapi.  For noen sykdommer, som spondylitt eller visse psykosomatiske sykdommer, er yoga ofte en god løsning. I andre sykdommer som diabetes, hypertensjon og astma, virker yoga parallelt med medisinsk behandling. I disse tilfellene kan pasienter oppleve en raskere gjenoppretting dersom yogisk praksis starter sammen med legemidlene.  Yoga er dessverre nesten ikke brukt i tilfelle beinfrakturer, fysiske skader eller sykdommer der kirurgi ser ut til å være det eneste alternativet. Yoga kan likevel brukes i disse tilfellene med hensyn til å øke den generelle helbredelsesprosessen etter at operasjonen har funnet sted.

Når det er sagt, er det mulig å lage en yogisk plan for nesten enhver sykdom der ute. Så hvis du lurer på om det er en yogisk behandling for tilstanden din, vennligst ikke nøl med å kontakte oss.

Vi vil gjerne høre fra deg!