Yoga Nidra

Yoga nidra er yoga med bevisst søvn. I dette ligger hemmeligheten til selvhelbredelse. Yoga Nidra er en pratyahara teknikk der det som er distraherende i sinnet er avslappet.  -Satyananda Saraswati

Yoga nidra er en kraftig teknikk der personen lærer å slappe av bevisst. Yoga nidra er en tilstand av den dynamiske søvn som induserer fullstendig fysisk, mental og følelsesmessig avslapning. Under treningen av yoga nidra går en innover og ser ut til å sovne, men bevisstheten vil fungere på et dypere nivå av bevissthet. Ved å skille bevisstheten fra søvn og alt relatert til sanser og fysisk bevissthet, blir bevisstheten kraftigere. Av denne grunn blir yoga nidra ofte referert til som psykisk søvn eller dyp avslapning med indre bevissthet. I denne terskelgrensen mellom søvn og våkenhet, er det en spontan kontakt mellom den bevisste og ubevisste dimensjonen. Det er derfor yoga nidra kan benyttes ikke bare som et middel til avslapning, men også for å utvikle sinnet.

Den formen for yoga nidra vi søker er utformet av Swami Satyananda Saraswati. Denne yoga nidraen kan være gunstig for folk av enhver religion, kultur eller alder som lider av en hvilken som helst type sykdom.

De fleste sykdommer har i dag psykosomatisk opprinnelse. Dette betyr at det virkelige problemet med sykdommer som diabetes, hypertensjon, migrene, astma, sår, fordøyelsessykdommer og hudsykdommer ikke ligger i kroppen, men i måten personen føler og tenker på. Dermed er den virkelige årsaken til mange sykdommer faktisk spenning og stress, og det er derfor moderne medisin har forsøkt å takle disse problemene på mange måter, men har ikke klart å levere den nødvendige helsen til pasientene. Gjennom øvelsen av yoga nidra, er personen ikke bare avslappet, men får frigjort spenninger og får ro i sinnet, i tillegg til omstrukturering og reformering av hele personligheten fra innsiden, forbrenning av alle tendenser og vaner. Dermed hjelper yoga nidra til å spontant gjenopprette den psykosomatiske ubalansen. Yoga nidra er ikke søvn, det er heller ikke meditasjon. Yoga nidra er så mye mer.

Lær hvordan du sover med bevissthet. Kontakt oss

Yoga nidra for fibromyalgi her