Yoga for leddgikt

Øvelsen av mediyoga-programmer for leddgikt hjelper med å sakne prosessen i denne sykdommen. Yoga terapi programmer for leddgikt kan være nyttig med hensyn til pasienter på stadium 1 og 2. Våre pasienter har opplevd reduksjon i medisinbruk, bedre mobilitet og funksjon i leddene, samt redusert smerte. Generelt påvirker yoga pasientens liv på en positiv måte.

Faktorene som leder til leddgikt

Leddgikt inntreffer når balansen av sentrale kontrollmekanismer i hjernen og det endokrine systemet blir forstyrret. Faktorene som leder til denne forstyrrelsen er mange, men dette er de mest vanlige:

  1. Diett. Overspising og en diett basert på dyreprodukter, fritystekt mat, refinert og syntetisk mat, melkeprodukter, overdrevent inntak av sukker og salt.
  2. Mangel på fysisk aktivitet: Dette leder til at leddene blir stivere og mindre fleksible.
  3. Mentale faktorer: Frykt, undertrykkelse av følelser og hypersensitivitet kan lede til stivhet av personligheten, som videre kan lede til allergier, endokrine-ubalanse og fysisk anspenthet. Denne psykiske stivheten kan også lede til fysisk stivhet i form av leddgikt og forstoppelse. Ofte finner pasienter som lider av leddgikt det vanskelig å uttrykke følelsene sine, spesielt sinne, på riktig måte. De kan lide innvendig og denne lidelsen skaper en gift som lager ubalanse og forstyrrer hele fordøyelsen.

Et allsidig program for yogaterapi inkluderer følgende elementer:

Forskjellige teknikker

Asana (holdninger)

Det er viktig at leddgiktpasienten å utføre bevegelser av leddene siden disse bevegelsene øker blodsirkulasjonen i leddene og som et resultat, fjerner avfallsstoffer og gifter som blir lagret der. Problemet med leddgiktpasienter er at smerten vanligvis øker med bevegelse, dermed beveger pasienten seg lite, som forverrer tilstanden til leddene. Det er en ond sirkel.

Pranayaman (pusteteknikker)

Pranayama regulerer i kroppen gjennom prosessen med å regulere pusting. Gitt at en stor årsak til leddgikt er oppbygde avfallsstoffer i leddene, så er pranayama en veldig viktig teknikk for å kvitte seg med avfallsstoffene.

Meditasjon og yoga nidra

Meditasjon er veldig viktig for leddgiktpasienter. Dette vil ha en positiv effekt på både kropp og sinn til pasienten, spesielt siden en positiv holdning er avgjørende under terapien. Du kan finne en generell stressreduserende yoga nidra her.

Diett

Siden en av grunnene til leddgikt er en dårlig diett, er dette punktet veldig viktig for pasientene. Følgende diettips vil hjelpe med å redusere smerte og tilrettelegge for at den regenererende prosessen skal fungere med optimal effekt. Pasienter med leddgikt er rådet til å unngå ikke-vegetariansk mat. Videre er for mye protein, sterk mat, frityrstekt mat og bakeriprodukter også anbefalt å unngå. Siden mange pasienter som lider av leddgikt er overvektige så burde overpising og fast food også unngås, sammen med bakeriprodukter svarte bønner og kikerter, duva erter og kald mat og drikke. Den beste maten er frukt (utenom banan), grønnsaker (utenom poteter og løk), altså mat med mye fiber og lite fett, protein og karbohydrater. Inntaket av melkeprodukter burde reduseres. Mat som er spesielt gunstig å spise er bukkehornkløver, hvitløk, spinat, dadler og melk kokt med tørket ingefær. Måltider burde bli konsumert før 12.00 og ikke senere enn 19.00. Middagen burde være det største måltidet og kveldsmaten burde være the letteste. I tillegg, å faste en dag i uken er anbefalt, mens snack mellom måltider burde unngås.

Trening

En aktiv livsstil er veldig viktig, ikke bare for pasientens kropp, men også for sinnet. Selv om pasienten kan ha smerter er det anbefalt å presse seg selv til å utføre aktiviteter som svømming, hagestell og andre milde former for trening.

Varme og massasje

Fullstendig nedsenking i et varmt bad og lokal behandling med funktighet eller tørr varme. Spesielt i kaldere perioder beroliger dette musklene og løsner smertefulle kontraksjoner. Varme reduserer også smerte og inflammasjon, øker forbrenningen, hjelper med eliminering av giftstoffer, reduserer hevelse og hjelper med å absorbere uønskede kalsiumavleiringer fra leddene Etter varmeterapien anbefales en generell massasje.

Kontakt oss for et personlig tilpasset program mot leddgikt