Yoga for hypertensjon

Et yoga terapi eller mediyoga program for hypertensjon hjelper med hensyn til å frigjøre overdreven spenning fra kropp og sinn. Som spenning er en av de viktigste faktorene for hypertensjon yoga blitt funnet å være nyttig for dette formålet.

Yogiske prosesser som regulerer blodtrykk i et riktig kosthold, dyp pusting, pranayama som ujjaji pust og sheetali og Yoga Nidra. I tillegg har yogasana (fysisk yoga) vist seg å være veldig nyttig sammen med noen enkle renseteknikker som utdiyana bandha og jala neti.

Hva er hypertensjon

Sykdommen av hypertensjon er en skjult fiende, som det ikke er oppdaget med mindre det blir gjort undersøkelser. Ingen symptomer er sett i begynnelsen, men det fortsetter å skape uønskede effekter på viktige organer. Det fortsetter å ødelegge kroppen, noe som i siste instans viser seg å være farlig for livet.

Selv om årsaken til denne sykdommen ikke er funnet på fysisk nivå, ligger det i det mentale nivået og kan bli funnet der. Navnet i seg selv retter til årsaken – ‘hypertensjon’ – overflødig spenning eller stress. Sykdommen er dermed tung stress og konsekvensen er økning i blodtrykk. Dette leder oss til behandling av sykdommen – frigjøre overdreven stress.

Kontakt oss for mer informasjon om hypertensjon og yoga