Yoga for fordøyelsessykdommer

Yogiske behandlinger

Yoga terapi og mediyoga kan hjelpe mennesker med å oppleve fordøyelsesproblemer ved bruk av visse stillinger (yogasana) som Bhujangasana, Shalabhasana, Dhanurasana, Sarvangasana, Halasana, Pashchimottanasana, Ardha Matsyendrasana, Trikonasana og Veerasana. Videre er bandhas og visse kriyas samt pranayama som naadishodhan Pranayama og Bhasrika Pranayama nyttige for å forbedre fordøyelsen.

Hva er fordøyelsessykdommer?

Spørsmålet – “Lever vi for å spise eller spiser vi for å leve?” er en av debattene. Men forholdet mellom å spise og leve er gjensidig; det som gi, tar. Selv om vi alle vet at mat er et grunnleggende behov for mennesker; kan det også vise seg å være farlig for menneskelivet. En humoristisk tanke i denne sammenheng er: ‘ Vi lever på halvparten av maten vi spiser, og våre leger lever i den andre halvdelen!’ Dette innebærer at maten ødelegger mannen, men hjelper ham også å overleve. Maten er frelseren hvis den fordøyes ordentlig og det er ødeleggeren hvis den ikke fordøyes ordentlig.
Fordøyelsesbesvær er ikke en alvorlig sykdom, men det kan være ansvarlig for fremveksten av andre alvorligere sykdommer. Som kilde til mange sykdommer, må det gis alvorlig tanke.

Hvis maten som spises ikke blir fordøyet, vil resultatet bli dårlig fordøyelse. Dette kan skje når maten er av lav kvalitet, eller personen spiser utenfor kapasiteten til fordøyelsessystemet. De ufordøyde matottene i magen eller i tarmene, noe som resulterer i symptomer som sureoppstøt, oppkast, tyngde i magen eller uro. Hvis dette skjer ofte, skaper det negative virkninger på utskillelsen av fordøyelsessaftene, noe som resulterer i permanent fordøyelsesbesvær. Mange giftstoffer produseres som følge av råtten mat. Disse toksinene absorberes i blodet som påvirker andre organer i kroppen. Konsekvensen er hodepine, svakhet og vektreduksjon.

Hovedårsaken til dårlig fordøyelse er et upassende kosthold; en diett som er tom for mineralsalter, bruk av raffinerte stoffer, stoffer laget av fint hvetemel, sukker, alkohol, ubestemt timing av måltider, sen middag, frossen mat, kalde drikker, krydret og varm mat. I tillegg kan fordøyelsesproblemer skyldes mentalt og følelsesmessig stress, noe som kan hemme riktig produksjon av fordøyelsessaft.

Syrer, sår, forstoppelse og mageforstyrrelser er biproduktet ved hyppig fordøyelsesbesvær.

Kontakt oss for mer informasjon