Yoga for fibromyalgi2018-11-01T12:03:31+00:00

Yogaterapi og mediyoga for fibromyalgi

Fibromyalgi og yoga

Yogaterapi og mediyoga kan hjelpe pasienter som lider av fibromyalgi. Selv om mange pasienter med fibromyalgi på grunn av smerte begrenser sin fysiske aktivitet, er det bevis for at regelmessig mild trening som yoga er en viktig verktøy i håndtering av fibromyalgi, noe som gir lettelse til mange symptomer. Praktisering av yoga vil også bidra til å stimulere pasienten og hjelpe med depresjon og søvnløshet. I tillegg til å lindre noen av de akutte symptomene på fibromyalgi, kan en vanlig yoga-praksis faktisk endre måten sentralnervesystemet reagerer på smerte signaler, noe som gir et langsiktig alternativ til reseptbelagte medisiner. Videre frigjør øvelsen av yogasanas endorfiner som øker toleransen mot smerte, og gir mulighet til å utforske og utvide en persons smertegrense.

Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi er en kompleks patologi preget av et bredt spekter av symptomer som varierer i alvorlighetsgraden. Den vanligste egenskapen til fibromyalgi er kroniske smerter i muskel -skjelett systemet i fibervev i mange deler av kroppen, inkludert skuldre og nakke, nedre rygg og andre steder rundt leddene. Andre symptomer inkluderer stivhet i muskler, tretthet, søvnforstyrrelse, irritabel tarmsyndrom, kronisk hodepine, depresjon, kjeveleddsproblemer leddsykdomssyndrom og kjemisk følsomhetssyndrom, som er preget av følsomhet for lukt, støy, lys, medisiner og ulike matvarer . Symptomene kan oppstå i bølger og forverres av en rekke eksterne og interne faktorer, for eksempel forandringer i vær, kulde eller trange miljøer, hormonelle svingninger (premenstruelle og overgangsalder tilstander), stress, depresjon, angst.


Pasienterfaring

Selv om ikke alle pasienter opplever alle disse symptomene, er det mest vanlige symptomet blant alle pasienter unormalt smerte i kroppen. Langsiktig forskning har vist at det er svært uvanlig for fibromyalgi pasienter å utvikle en annen reumatisk eller nevrologisk sykdom, noe som pasientene frykter ofte. Det er imidlertid ganske vanlig at pasienter med andre reumatiske sykdommer, for eksempel revmatoid artritt eller systemisk lupus, også lider av fibromyalgi. Selv om pasienter med fibromyalgi ikke blir forkrøplet av tilstanden, og dagens forskning ikke tyder på å ha noen effekt på pasientens forventede levetid, vil pasientene oppleve en ofte betydelig innvirkning på livskvaliteten.

Mulige årsaker til fibromyalgi

Den eksakte årsaken til fibromyalgi er ukjent, selv om tilstanden ofte utløses av fysisk eller følelsesmessig traumer i pasientens liv, som for eksempel en skade eller infeksjon, fødsel, kirurgi, død av en nær person, avsluttet forhold eller et krenkende forhold.

Selv om disse hendelsene ikke anses å være årsaken til fibromyalgi, kan de utløse FM gjennom en underliggende genetisk predisponering, noe som tyder på at fibromyalgi kan være arvelig.

For et personlig yoga terapi program for fibromyalgi vennligst kontakt oss

Og i mellomtiden kan du lytte til denne yoga nidraen.

Les mer om yoga nidra her