Hvordan helbrede et knust hjerte

… På en holistik måte selvfølgelig

Nå, hvem har aldri opplevd et knust hjerte? Jeg gikk gjennom min første hjertesorg for en tid siden. I en desperat tilstand gikk jeg på googling med håp om å finne den ultimate kuren. Det viser seg at det ikke er noen ultimativ kur, og alle vil fortelle deg at det er kun tid som vil kurere den. Greit nok, men jeg lever i nuet. Hva gjør jeg nå?

Mens jeg var i en veldig dårlig tilstand og ikke viste hvordan jeg skulle håndtere mitt ødelagte hjerte, spesielt siden dette var ganske nytt for meg, spurte jeg min venn Baiju om det. Baiju er ikke bare en av de smarteste mennene jeg vet om, men han har et så godt hjerte. Og jeg fant meg selv å tro at siden han kjente meg ganske bra, og han visste hele historien om hvordan hjertet mitt ble ødelagt, ville han kunne gi meg løsningen! Hvordan helbreder jeg hjertet mitt? Hans svar ga egentlig ikke meg løsningen, men ga meg perspektiv og et langt etterlengtet smil på mine lepper: “Hvis jeg hadde svaret, ville jeg vært en milliardær, men det blir bedre,” sa han. Og det er sant. Det er ingen rett svar på hvordan du kan helbrede ditt ødelagte hjerte.

Likevel, liker jeg å tro at jeg er en godt reflektert person, og jeg har ganske mange verktøy for hånden. Disse verktøyene kommer i forskjellige figurer og former. Jeg er så heldig å ha noen smarte og herlige mennesker i min indre sirkel. Jeg er en yoga lærer og en yoga terapeut. Jeg vet hvordan trening kan påvirke kropp, sinn og følelser. Jeg er en reiki healer og det viktigste er at jeg er i kontakt med meg selv.

De første dagene med mitt knuste hjerte

Så på dette punktet finner jeg meg selv gråtende, får ikke og nekter å gjøre yoga praksisen min. Selvfølgelig kunne jeg ikke trene yoga. Jeg sov ikke om natten. Det helt forstyrrede sinnet mitt viste seg også på kroppen min. Jeg gikk fra å være en helsefreak til å spise søppelmat og drikke alkohol. Jeg brukte hvert øyeblikk til å tenke og revurdere hva som hadde skjedd.

Hvor sinnet går, strømmer også energien! Det er så utrolig sant! Hele energisystemet mitt ble forstyrret, min prana var bortkastet i hvert øyeblikk. Og jeg gjorde ingenting for å få min prana tilbake. Jeg følte at all energien og Prana ble sakte ødelagt, og jeg hadde verken vilje eller makt til å gjøre noe i det hele tatt.

Så hva gjorde jeg for å helbrede mitt ødelagte hjerte?

Praten med psykolog

Så det jeg gjorde var at jeg gikk til en psykolog, og det hjalp ikke i det hele tatt. Hun fortalte i utgangspunktet at jeg fortjente bedre, og jeg skulle fungere som om han aldri eksisterte. Hvis jeg følte en trang til å snakke med ham, burde jeg ringe en venn i stedet. Dette økte egoet mitt, men bortsett fra det, hjalp det egentlig ikke. Jeg fikk ikke noe avslutning fra det. Kanskje det kunne hjelpe noen mennesker, men jeg følte meg enda mer elendig enn før. Grunnen? Dette innebærer kontroll over sinnet, og selv etter mange års meditasjon er det svært vanskelig å oppnå.

Midt i all smerten visste jeg fortsatt hva jeg ønsket! Jeg var heldig nok til ikke å ha mistet oversikt over hva som var viktig for meg. Dermed visste jeg at jeg ikke kunne fortsette slik. Selv om alle planene jeg hadde gjort for lenge siden, var knyttet til ham, og alt hadde falt fra hverandre, hadde jeg fortsatt et liv å komme meg til og nye drømmer å skape. Når det gjaldt planlegging, jo mindre du gjør det, jo bedre er det. Det er egentlig ikke noe poeng i å planlegge når du innser at du ikke har noen kontroll. Uansett var jeg klar over det faktum at jeg ikke kunne fortsette å ha medlidenhet for meg selv for alltid. Mens jeg fortsatte å ha medlidenhet, fortsatte livet. Tiden ventet ikke på meg. Så det jeg gjorde var å prøve forskjellige verktøy som kanskje, bare kanskje, førte meg til å lage en oppskrift på hvordan å håndtere et ødelagt hjerte. Jeg har testet denne oppskriften på meg selv, så jeg kan ikke si at den kommer til å fungere for alle. Men hvis dette hjelper til og med bare en person, var det verdt å ta seg tid til å skrive denne bloggen.

Føl alt

Dette er en tøft jeg vet. De fleste av oss prøver å rømme bort fra følelsene. Og jeg forstår helt grunnene til dette valget. Mens de ikke har plass i kroppen vår, er følelser det mest virkelige. Noen ganger føler du dem i brystet, noen ganger på solar plexus, en gang i halsen og noen ganger i en annen del av kroppen. Uansett hvor de befinner seg, er den første regelen ikke å unnslippe dem. Ja, du skal ha noen søvnløse netter, ja du skal gråte. Men jeg lover deg, det blir bedre!

Som Roshan sa, min lærer og venn, da jeg spurte ham hvordan man kan komme over et knust hjerte: “Ingenting er permanent. Etter en mørk natt er det alltid en vakker morgen “. Jeg vet at dette føles som tomme ord når du er i midten av smerten. Jeg vet, fordi min første reaksjon på denne meldingen var: “Ja, lett å si.” Jeg vet at de føles ut som tomme ord, men de er sanne. Så bli der for en liten stund, føl alt, gråt … la alt komme ut. (Bare husk å ha litt is tilgjengelig i fryseren for de hovne øynene dagen etter)

Snakk med folk du stoler på

Den andre tingen er å ha folk rundt deg som har tid og kapasitet til å lytte til deg, når du trenger å snakke, eller bare gi deg en mye tiltrengt klem. Hvis dette ikke er mulig, søk profesjonell hjelp. Men du trenger definitivt noen som vil lytte, fordi hvis du bare gjentar alt til deg selv igjen og igjen, får du de samme svarene, og du vil bare bli fanget i dine egne tanker og ditt eget sinn.

Pute terapien

Den neste tingen er noe som noen mennesker kanskje synes er ubehagelig, og det er å skrike og slå. Når du havner i situasjonen der du har hjertesorg, betyr det at den andre personen gjorde noe som ikke var positivt mot deg. Det betyr at i de fleste tilfeller er det noe sinne i systemet ditt. Å gi slipp på sinne er ikke lett. Metoden jeg brukte var å dekke ansiktet mitt med en pute og skrike i den. Og rett etter det, slå i puten til jeg ikke hadde noen styrke igjen i armene mine. Resultatet var at jeg følte meg så mye lettere.

Så hva er det neste? Jeg vet at du sannsynligvis vil bli i sengen hele dagen, men dette er et stort nei! Ta på noen klær og kom deg ut. Gå på jobb, gå på treningsstudioet, ta en svømmetur ved bassenget. Gå i utgangspunktet … Selv om det føles så vanskelig å gjøre det, gjør ditt beste for å fortsette med ditt normale liv.

Yoga praksis

Og det vil føre til mitt neste punkt … Yoga praksis! Siden dette har skjedd, har jeg laget et yoga program designet for å helbrede et knust hjerte. Hvis du ikke føler deg komfortabel med noen av delene av øvelsen, unngå den delen. Eller bare kontakt meg, og jeg kan sende deg et personlig program for akkurat din situasjon. Hvorfor skal jeg gjøre det? Fordi jeg vet at det er få smerter som er større enn smerten av et knust hjerte.

Kriyas

Du bør prøve Jala Neti en eller to ganger i uken. Ved å aktivere det sympatiske og parasympatiske nervesystemet vil denne teknikken forbedre din generelle stemning.

Jala neti er alltid etterfulgt av Kapalbhati, som ikke bare tørker restvannet, men aktiverer også de to nervesystemene. Du kan gjøre Kapalbhati hver dag. Gjør så mange som du kan, dette er ikke en konkurranse.

Asana

Alle hjerteåpninger asanas er ekstremt effektive. Følgende asanas er de mest effektive.
Surya Namaskar eller Sun Salutation
Dhanurasana eller Bow Pose
Ustrasana eller Camel
Bhujangasana eller Cobra Pose
Matsyasana eller Fish Pose
Anahata Asana eller Heart Pose
Salabhasana eller Locus Pose

Pranayama

Jeg finner følgende pusteøvelser veldig beroligende
Anulom vilom med Ujjayi pusten
Normal pust etterfulgt av Brahmari
Nadi Shodhana eller alternativ puste gjennom neseborone
Bandhas (eller tre låser)

Yoga nidra

Yoga nidra er den yogiske søvnen. Du sover i utgangspunktet ikke, men slapper av og senker stressnivået i prosessen. Jeg tror yoga nidra er mer effektiv enn meditasjon for hjertesorg. Her finner du en enkel yoga nidra.

Mantra chanting

Jeg vet, dette er ikke vanlig i den vestlige kulturen, men det fungerer. Da jeg våknet opp midt på natten i panikkanfall, begynte jeg å synge AUM til jeg sovnet igjen. En annen mantra som virkelig hjalp var Mahamrityunjaya Mantra og Om namo Bhagavate mantra. Du finner dem alle på spotify.

Latterterapi

All denne yoga praksisen gjorde det mulig for meg å smile og praktisere latterterapi. Ja, du leser riktig. Og det er så enkelt som å komme seg foran et speil og le høyt. Hvis du kan øve det med andre, er det enda sterkere, siden latter er smittsomt.

Tid til å få en avslutning

Til slutt, etter at du har gjort alt dette, er det på tide å få en avslutning … Men ta deg tid med det. Husk at det er mye energi i et knust hjertet. Energien forsvinner ikke, men det blir forvandlet. Prøv å bruke den energien på en god måte. Det viktigste er å gi slipp og tilgi når du føler at du er klar. Hvis du fortsetter å hate personen som forårsaket lidelsen, er det som å drikke gift og venter på at noen andre skal dø. Og husk at tilgivelse er den ultimate gave du gir til deg selv. Dette er den eneste gangen det er OK å være egoistisk. Fordi når du tilgir personen som forårsaket deg så mye smerte, gjør du en handling av kjærlighet mot deg selv.

Det er alt fra meg denne gangen. Jeg håper tipsene var nyttig. Hvis du har noen spørsmål, er du velkommen til å kontakte meg. Jeg vil gjerne hjelpe deg!

Og husk, det er ok å gråte og føle seg nedfor, og det blir bedre! Det er mitt løfte til deg!

Mye kjærlighet og lys

Namaste